achtergrond antfarm1
welkom op antfarm.nl

Informatie voor de beginner!

Het houden van mieren als huisdier wordt steeds interessanter. Het productaanbod neemt toe. Als je voor het eerst gaat beginnen met het houden van mieren, dan zijn er een aantal belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden, zoals:

- Mieren houden een winterslaap, gemiddeld van november tot maart. Je hebt dus niet het hele jaar plezier van deze diertjes! Tijdens de winterslaap hebben de diertjes een omgevingstemperatuur nodig van tussen de 5 en 10 graden.

- De vochtigheid van het onderkomen voor je mieren moet je goed in de gaten houden. Sommige soorten mieren hebben een vochtige omgeving nodig, bij andere soorten mieren mag het wat droger zijn.

- Let goed op de beschikbare voeding voor de mieren. Dit kan bestaan uit kleine levende insectjes (zoals fruitvliegjes, muggelarven en kleine wormen) en daarnaast uit suikers (zoals suikerwater, honingwater of fruitsuikers). Een gezonde kolonie heeft van beide elementen voldoende nodig.

- Er bestaan veel verschillende soorten mieren, let dus bij een eventuele aanschaf ook op de moeilijkheidsgraad van de diertjes. Zo zijn er mieren die ook gevaarlijk kunnen zijn, of die hoge temperaturen nodig hebben.

- De mierenkolonies die je bijvoorbeeld bestelt via www.mierenboerderij.nl bestaan uit een mierenkoningin met meer dan 10 werkmieren. Dit zijn dus heel kleine kolonies die nog flink moeten groeien. Ze worden in een reageerbuisje geleverd waarin ze nog een tijd lang kunnen doorgroeien! Deze aansluiten op een bakje met voeding (en mogelijkheid tot verhuizen naar een antfarm) is in beginsel voldoende.


promobalkmierenboerderij
Direct een Antfarm kopen? Bezoek dan: www.mierenboerderij.nl

interessant over mieren

* Het zelfde gewicht aan mensen is er op de aarde ook aan mieren.

* Voor elke mens zijn er meer dan 1,6 miljoen mieren!

* De meeste mieren dragen tot meer dan vier keer hun eigen lichaamsgewicht.

hangende mier
Even aan een blaadje hangen, is dus een koud kunstje voor deze mier... :)

* Er zijn duizenden soorten mieren over de hele wereld te vinden!